Fra Argentina til Spanien – en rejse i Messis fodspor

17. juli 2020

Nogle stjerner er så skelsættende, at det kan være fristende at følge dem til verdens ende. For mange er den legendariske fodboldspiller Lionel Andrés Messi en af de stjerner.

Der er dog ingen grund til at følge ham til enden. I stedet kan du tage en rejse i hans fodspor og opdage historierne og stederne, der danner baggrund for den famøse og anerkendte fodboldspiller, der i flere omgange har været kåret til verdens bedste spiller.

Minder og gamle historier vækket til livs i Argentina

En rejse i Messis fodspor bør starte i den by, hvor han er fra i det sydamerikanske land Argentina. Ca. 300 km nord for Buenos Aires ligger byen Rosario, hvoraf Messi er fra kvarteret La Bajada.

Tilslut dig her i en af de mange guidede ture, der leder turister på en spændende tur i kvarteret og fortæller historierne om Messi bl.a. hvor glad han var for at at spille fodbold i Rosarios gader. På turen passerer I et gråligt toetagers hus, hvor ingen bor. Huset tilhører fortsat Messi-familien, og det var her Messie også boede.

Den katalanske klub og stadion der er dækket af stjernestøv

Vi bliver i det spansktalende, men nu går turen til den anden side af jorden. Spanien og byen Barcelona i Katalonien er næste stop på turen. Siden 2004 har Messi nemlig spillet for stjerneklubben FC Barcelona, og intet tyder på, at han er på vej væk foreløbigt.

I hvert fald tegner alt til, at han fortsat er glad for at høre hjemme i klubben, og ser vi på hans præstationer, gør han sig bestemt også fortrinligt her. Dit næste stop på rejsen bør således være det berømte stadion Camp Nou i Barcelona. Her kan du stifte bekendtskab med den grønne plæne, der har lagt jord til mange af Messis tricks og priste resultater.

Et glimt af fodboldspillernes nuværende liv og hjem i Spanien

Vink farvel til Barcelona midtby og tag turen blot 25 km sydvest på til det pæne kvarter Bellamar i byen Castelldefels. Dette er stedet, der danner ramme om Messis nuværende liv og hjem. I 2015 købte Messi et hus af ældre dato, som siden er blevet toprenoveret.

Mere end 13 millioner danske kroner er gået til renovationen, og foruden et gigantisk palæ er der blevet bygget en fodboldbane på grunden, så Messi kan kaste sig over bolden på alle tider af døgnet. Hvis du er heldig, kan du måske få et glimt af den legendariske spiller og hans hustru Antonella Roccuzzo, når de finder vej til deres hjem.

Kombiner stjernerejsen med andre oplevelser

Fra Argentina til Spanien er der oplevelser i vente, hvis du er blevet fristet til at rejse i fodsporene på verdens bedste fodboldspiller Lionel Messi. Og rygterne lyder endda, at at fodsporene måske i fremtiden vil tage dig andre steder hen.

Men for nu kan du nyde alle de spændende oplevelser de her to lande har at byde på. Begge er de blandt andet kendt for deres imponerende køkkener og kulinariske specialiteter, for ikke at nævne sensuelle danse som Tango og Flamingo. Der er altså grunde nok til at tage turen.