Optimer din fodboldtræning

16. juni 2021

Hvis man spiller meget fodbold og gerne vil optimere sin træning, findes der en række gode råd for at blive bedre og mere forberedt til træningen.

Der er både noget psykisk, man kan gøre, men der er bestemt også noget for den fysiske del. For eksempel kan man benytte sig af infrarød behandling. Det kan man gøre på flere måder. Dog er et tæppe et smart valg.

Det bedste infrarød tæppe kan man finde på goodflow.dk. Dette tæppe er håndsyet og er i dansk design. Der findes mange forskellige typer på markedet i dag indenfor dette. Derfor kan det være svært at vælge det helt rigtige. Men vil man være den bedste på fodboldbanen, gælder der nogle særlige tips og tricks.

Bliv den hurtigste på banen

I fodbold bruger man rigtig meget tid og energi på at løbe. Derfor kan det være optimalt at holde sig til regelmæssig løbetræning eller konditionstræning ved siden af fodboldtræningen. Det kan være en god ide at lægge et program for sin løbetræning. På den måde sikrer man sig, at der sker progression stille men sikkert.

Det er ikke kun hurtighed, som vægtes højt til fodbolden. Det er samtidig vigtigt, at man har en god grundstyrke og eksplosivet. Derfor er det ikke helt nok med konditionstræning. Hvis man kan kombinere puls med noget styrketræning, er man godt klædt på til fodboldtræningen. Det behøver ikke at tage lang tid. Mærk efter hvor meget tid og overskud, der er til dette.

Balance til fodboldtræningen

I fodbold kan man let få skader. Men hvis man sørger for at lave balanceøvelser for at styrke alle de små muskler i fødder og knæ, kan man lettere undgå at lave de klassiske vred under træningen. Dette kan let implementeres i ens dagligdag. Et godt tip er at eksempelvis stå på et ben, når man børster tænder. Det lyder måske skørt, men på den måde tager det næsten ingen tid.

Det mentale er også vigtigt at have med i fodboldtræningen. Et stærkt mentalt sind tænker klarere på banen. Hoved og krop hænger sammen. Derfor kan man faktisk opnå en stærkere fysisk krop, hvis hjernen også trænes en gang imellem. Dette kan blandt andet gøres gennem vejrtrækningsøvelser.

Infrarød behandling

Sidste råd til at blive rigtig klar til fodboldtræningen er ved at bruge infrarød behandling. Infrarød behandling er en god booster til kroppen. Der skabes gennem behandlingen varme indefra i cellerne. Dette øger stofskiftet og blodcirkulationen. Det trænger dybt ind i kroppen, musklerne og samtidig renses kroppen for affaldsstoffer. De 5 tips opsummeret:

  • Løbe- og konditionstræning
  • Træn eksplosivet gennem styrketræning
  • Lav balanceøvelser til fødder og knæ
  • Vejrtrækningsøvelser for at styrke det mentale aspekt
  • Brug af infrarød behandling

Disse fem tips vil med garanti være med til at optimere ens fodboldtræning. Man kan blive endnu mere klar, hvis man følger rådene grundigt. De kan på mange måder overføres til andre typer sportsgrene. Det er også nogle generelle råd, man kan følge for at styrke kroppen. Det gælder både det mentale og det fysiske aspekt.