Brug skriveunderlag i indretning af hjemmekontoret

20. februar 2023

Står du overfor at skulle indrette eller måske endda genindrette dit hjemmekontor, uden helt at vide hvordan du skal gribe det an, så du får bedst mulige resultater?

Så er du heldig, for her får du nemlig tre gode ideer til indretning af hjemmekontoret, som måske ubevidst vil hjælpe dig på vej i dit arbejde!

Skriveunderlag

Det første på listen over ting til indretning på hjemmekontoret er et skrivebords underlag. Måske lyder det overflødigt eller ligegyldigt med et skriveunderlag, og hvis man ikke bekymrer sig om sin bordoverfalde eller de ekstra fordele den kan give, er den i princippet også. Dog er et skriveunderlag først og fremmest med til at beskytte overfladen på skrivebordet, så det ikke i samme grad oplever slid. Desuden vælger mange et mørkt underlag med en gennemsigtig lomme, så man kan gemme vigtige noter eller dokumenter, der skal bruges dagligt.

Hæve-sænke skrivebord

Det næste på listen, og også noget dyrere, er et hæve-sænke skrivebord. Dette vælges ofte, fordi man tit ved kontorarbejde ender med at sidde ned i længere tid ad gangen. Hvis man derimod kan hæve og sænke sit skrivebord som man lyster, er det muligt at stå op og lave arbejde imens. Dertil kan også benyttes små løbebånd på lav hastighed, så du samtidig kan få gået et par skridt og være ægte aktiv – selvom du er på arbejde.

Komfortabel kontorstol

Sidst, men ikke mindst, er det naturligvis vigtigt at have en komfortabel kontorstol på hjemmekontoret. Du kommer til at skulle sidde i den ofte og lang tid ad gangen, og komfort er derfor essentielt. Hvis man vil være lidt ekstra omhyggelig i sit udvalg, kan man gå efter en kontorstol, der desuden også er ergonomisk. Det betyder at den er udformet således at den mest mulig hensigtsmæssig for menneskelig fysik, og dermed forhåbentlig vil mindske eksempelvis ryg- og nakkesmerter.