Disse sportsbegivenheder trækker allerflest seere til

5. april 2023

I dag vises der et væld af sportsbegivenheder på TV, men det er ikke dem alle, der trækker lige mange seere til.

Er du nysgerrig efter at vide, hvilke af disse begivenheder der trækker flest seere til, så læs med herunder.

1. Tour de France

Det verdenskendte cykelløb, der hver sommer finder sted i Frankrig, er den mest sete sportsbegivenhed i verden. Foruden at være det mest prestigefyldte løb i cykelsporten, er det også et af de hårdeste. Det er en kombination, der får rigtig mange til at placere sig foran TV’et.

Løbets historie kan dateres helt tilbage til 1903, hvor den første udgave af Tour de France blev kørt, og siden da har det udviklet sig til at være en af de største sportsbegivenheder i verden. Det anslås, at der hvert år er mere end 3,5 milliarder personer, der følger med i løbet.

2. VM i fodbold

Det kommer næppe som en overraskelse, at VM i fodbold er at finde højt på denne liste. Det er en begivenhed, der får folk i hele verden til at samles foran TV’et. Turneringen, der består af i alt 32 af de bedste landshold, bliver spillet hvert fjerde år.

Den seneste udgave blev spillet i Qatar i 2022, hvor Argentina løb med den samlede sejr. Det anslås, at der er næsten 3,3 milliarder personer verden over, der tænder for TV’et, når der vises VM i fodbold. Det er derfor ikke helt på niveau med Tour de France, men det er tæt på.

3. VM i cricket

Det kan måske komme som en overraskelse, at cricket er en så populær tv sport. Har man ikke den store interesse for det, er det ikke sikkert, at man anser det som værende en stor sportsgren. Er man derimod fan af sporten, ved man, at den værdsættes verden over.

VM i cricket består af ti hold, og har en varighed på lidt over seks uger. Det seneste VM i cricket, blev afholdt af England og Wales, og her blev der sat en ny rekord for seertallene. I alt var der nemlig 2,6 milliarder personer, der så med.

4. Sommer-OL

Sommer-OL er uden tvivl en af de mest populære sportsbegivenheder i verden. OL byder ikke blot på en lang række sportsgrene, man kan følge med i. Det er også en begivenhed, der er kendt for at byde på store triumfer, rekordsættende bedrift og flotte shows.

Da personer i hele verden med stor glæde placerer sig foran TV’et, for at følge atleter fra deres hjemland, er der hvert år mere end 2 milliarder seere, der følger med. Det gør det til en af de mest sete begivenheder på TV i hele verden.

Det er dog ikke blot sommer-OL, der er populært. Det samme gør sig gældende for vinter-OL; der trækker næsten lige så mange seere. I alt så 1,92 milliarder personer med under vinter-OL i 2018. Det er en lille nedgang i forhold til 2014, hvor 2,06 milliarder personer så med.