5 danske fodboldstjerner, vi skal holde øje med

11. april 2023

Den danske fodboldfremtid ser lys ud, hvis man tager et kig på det unge felt af fodboldstjerner lige nu. Hvis disse 5 fodboldstjerner fortsætter den gode stime, kan det meget vel blive et stjernehold af dimensioner til VM i 2026.

Rasmus Højlund

Med en kraftpræstation og hattrick til 3-1 sejren over Finland i EM-kvalifikationen var Rasmus Højlund pludselig på alles læber. Det førte også til, at nogle kritiserede Hjulmand for ikke at have udtaget Højlund til VM i Qatar, hvor Danmarks præstation var mildest skuffende. Men Hjulmand argumenterede i et interview med Berlingske for, da VM-pausen gav mulighed for, at han kunne træne op. For gode ting kræver øvelse, og det er også tilfældet med spil på Mr Vegas Casino, her kan du også få stillet din interesse for fodbold med de mange sjove og underholdende spil med fodbold-tema.

Den 20-årige fodboldspiller har spillet for Atalanta siden sommer 2022, hvor han har imponeret gang på gang. Det har medført sultne blikke fra Manchester United, Bayern München og Chelsea, som altså har meldt sig på banen for at få den unge dansker.

Maurits Kjærgaard

Den 19-årige midtbanespiller har udmærket sig på U21-landsholdet og også i Red Bull Salzburg, hvor han har spillet siden 2019. Ikke nok med at han er teknisk dygtig på banen, så kan han desuden bryste sig af at være den yngste dansker til at score i Champions League i et 1-7 nederlag til Bayern München. Eksperter forudser, at han vil få debut på landsholdet

Mohamed Daramy

Han stammer fra Sierra Leone, er opvokset i Hvidovre, hvor han startede til fodbold for første gang, og nu har han både sat sine ben i Amsterdam og København hos hhv. Ajax og F.C. København på en lejeaftale. Også Daramy har rekorder på bagen, da han i 2018 blev han den yngste scorende spiller i F.C. København. Han er kendt for at være en dygtig dribler, og selv med nogle udfordringer i Ajax, ser fremtiden for en landsholdsplads lys ud.

Jonathan Asp Jensen

Først Pierre-Emile Højbjerg og nu den kun 16-årige Jonathan Asp Jensen. Som den anden dansker i Bayern Münchens akademi, er han en af de største unge talenter i dansk fodbold. Som DBU’s talentudviklingschef har udtalt til Tipsbladet, er Jonathan en spiller med godt blik for spillet, som ved, hvordan han kan udnytte fart og teknik til at deltage i spillet. Selvom han ikke kommer på landsholdet i den nærmeste fremtid, fik han sin U16-landsholdsdebut i efteråret 2021.

Mads Hermansen

Hvem skal overtage, når Kasper Schmeichel ikke længere skal være målmand på det danske landshold? Hvis man skal tro eksperterne, er Mads Hermansen et godt bud, selvom der bliver konkurrence fra bl.a. Daniel Iversen. Den 22-årige målmand spiller i Brøndby IF, men har ifølge flere medier ikke tænkt sig at forlænge efter sommeren 2025. Det kan muligvis skyldes, at flere Premier League-klubber har haft udkig efter odenseaneren.

Da Brøndby spillede mod FC Nordsjælland i marts, var den unge målmand i søgelyset, da han tog et straffespark fra Nordsjællands Wahid Faghir. Inden da havde han fået at vide, at Brøndby ville kvalificere til top 6, hvis kampen blev 1-1. Derfor prøvede Hermansen at psyke Faghir, så Hermansen var klar over, hvor Faghir ville sparke hen.