Chelseas mest kontroversielle transfers gennem tiden

25. april 2023

Hvis man er glad for fodbold og tilmed har et eller flere yndlingshold, som man følger tæt uge for uge, år for år, vil man også altid holde vågent øje med klubben eller klubbernes spillerindkøb.

For det betyder ofte alverdens, om et hold får rustet sig på de vigtigste pladser, så man står bedre i forbindelse med at forsøge at vinde mesterskabet eller undgå nedrykning. Hvert år gøres deres flere sublime indkøb i verdens storklubber, mens der dog på samme tid foretages både opsigtsvækkende og kontroversielle transfers. Den engelske klub Chelsea hører til en af de klubber, der har været kendt for flere kontroversielle indkøb gennem tiden. Vi ser på de mest bemærkelsesværdig her.

Chris Sutton – angriberen, der ikke fungerede i Chelsea

Chelsea er en klub, der kan fremvise en stolt tradition for at have købt eller fostret store angrebsstjerner. Og netop dette synes man også have gjort i 1999, da man købte den brandvarme angriber Chris Sutton i Blackburn for 10 millioner pund. Her havde Sutton scoret intet mindre end 50 mål i 131 kampe og var derfor blevet et seriøst objekt for flere klubber. Chelsea endte her med at have held til at indfange den formstærke angriber, men det skulle vise sig at blive et alt andet end indbringende eventyr for både Sutton og Chelsea. Sutton nettede blot en gang i 28 kampe og blev solgt videre til Celtic for 6 millioner pund (4 millioner mindre end man havde givet for ham). Ironisk nok startede Sutton målscoringen på ny, og han nettede 63 gange i 130 kampe i Celtic-trøjen.

Andrij Sjevtjenko – dyreste fejlkøb i nyere tid

Hvis du er typen, der elsker at live bette på fodbold på Mr Green eller andre steder, er du sikkert allerede opdateret på alle større og mindre fodboldnyheder i verden. Men du kender måske ikke indgående til en af Chelseas største flop-handler i nyere tid, da den aldrende ukrainske angrebsstjerne Andrij Sjevtjenko kom til klubben for intet mindre end 30 millioner engelske pund i 2007. Det var den tidligere ejer, Abramovich, der dengang gerne ville spille lidt med musklerne. Problemet med handlen var, at den ikke rigtigt var blevet clearet med Chelseas træner Mourinho. Den portugisiske træner kunne ikke se nogen fidus i den aldrende angriber og brugte ham derfor heller ikke så meget. Sjevtjenko var heller ikke i nærheden af sin fordums styrke, så ukraineren floppede totalt og endte med at være en af de dyreste og mest fejlslagne indkøb i Chelseas historie.

Juan Sebastian Veron – Chelsea overså alle advarselssignaler

Den tidligere argentinske landsholdsmidtbane, Juan Sebastian Verón, hører også til en af de mest kontroversielle køb i Chelseas historie. Problemet med Veron kunne dog langt hen ad vejen være undgået, for Chelsea var på sin vis blevet advaret før købet. Lokalrivalerne fra Arsenal havde nemlig købt Veron for svimlende 28 millioner engelske pund, men uden at kunne lukrere på Verons tidligere styrke. For argentineren var enten skadet eller langt under niveau, når han endelig spillede.

Det til trods valgte Chelsea alligevel at opkøbe Veron for halvdelen af, hvad Arsenal selv havde givet (14 millioner pund). Chelsea troede selv, at de havde gjort et røverkøb, og at Veron nu endelig ville blomstre. Det gjorde argentineren imidlertid på ingen måde. Han blev derfor til sidst skippet afsted på en lejeaftale til Inter for siden hen at forlade Chelsea på en fri transfer. Chelsea tabte således også 14 millioner pund på Veron – præcist som Arsenal.

Winston Bogarde – forsvareren der nægtede at forlade Chelsea

Der er også blevet foretaget kontroversielle transfers i Chelseas forsvar igennem tiden. En af dem er hollandske Winston Bogarde. Bogarde kom til klubben fra Barcelona i 2000 til en ugeløn på lidt under en halv million danske kroner. Problemet med Bogarde var blot, at han slet ikke levede op til forventningerne, og kort tid efter at han var ankommet, begyndte Chelsea at lede efter en ny klub til Bogarde. Bogarde nægtede dog at rejse og valgte i stedet at blive en af Chelseas dyreste reserver. Han spillede kun 9 kampe i sin tid i Chelsea, men hævede sin kæmpe løn hver uge i fire sæsoner i træk. Bogarde nåede blandt andet senere at blive assistenttræner i Ajax under Michael Reiziger.

Fernando Torres – 50 millioner pund og stort set ingen mål

Der er stadig nyheder fra Chelsea i ny og næ om angribere, der skuffer, men Fernando Torres hører dog til en af de mere kontroversielle angribere. Han nåede over 170 kampe i Chelsea-trøjen, men var aldrig tæt på at vise den styrke og målnæse, han havde vist tidligere i sin tid hos Liverpool. 20 mål blev det til for Chelsea, hvilket på ingen måde kan måle sig med de 65 mål i 102 kampe for Liverpool eller de 82 mål han scorede i sine 214 kampe for Atletico Madrid.