Padel-tennis – også for fans

9. maj 2023

Som fodbold eller håndbold fan – eller fan af helt anden sportsgren, kender du formentlig ret meget til den sport og har måske selv dyrket det, eller gør det endnu.

Mange tidligere professionelle fodbold og hånboldspillere, vælger at kaste sig over padel-tennis når deres professionelle karrierer er forbi. Padel-tennis er en sport hvor alle kan være med, ikke kun tidligere professionelle sportsudøvere, men også hr. og fru Danmark. Det kan være hyggeligt som fan at tage ud og spille padel-tennis, og opdage at det er Thomas Gravesen eller Lars Krogh Jeppesen der spiller på banen ved siden af.

Pludselig er man lidt mere på lige fod med dem man før kun så i fjernsynet. Det er selvfølgelig ikke hver dag man oplever det, og hellere ikke kun derfor man skal spille padel-tennis, men det giver en god fællesskabsfølelse at ALLE kan mødes i en padel-hal til en gang padel-tennis.

Padel-tennis udstyr

Man joker tit med at man skal have udstyret i orden, sådan er det også inden for padel-tennis. Det rigtige udstyr kan selvfølgelig give noget signalværdi, men vigtigst er at det kan være med til at optimere dit spil og minimere risikoen for skader.

Padelsko

Et par gode padelsko giver god støtte til din fod, der beskytter din ankel mod vrid fra hurtige retningsskift og spring. Der ligger også en sål i med stødabsorbering lavet til at beskytte hælen ved spring og lignende. Sålen er lavet så den står godt fast på padel-tennis underlaget, men ikke mere fast end at kan glide hen mod bolden nede i hjørnet.

Padelbat

Det rigtige padelbat sikrer, at du får det bedste ud af dit spil, og at du kan præstere længst muligt. Et forkert bat kan derimod trætte håndled, albue og muskler. Det handler selvfølgelig også om at have den rigtige teknik og træning, men med det rigtige bat bliver det hele meget lettere at gå til. Der findes tre hovedtyper af pat, der passer til hver sine spillertyper.

  • Det runde padelbat
  • Det dråbeformede padelbat
  • Det diamantformede padelbat

Som nybegynder er det ikke altid men ser den store udvendige forskel, det skyldes blandt andet at en del af forskellen er battets indvendige vægt balance.

Padelbolde

Padelbolde kan synes som en lille lidt ubetydelig ting, men det er jo nærmest bolden det hele handler om, derfor er det også vigtigt at spille med gode og de rigtige bolde. En padel bold ligner en tennis bold, men det er ikke det samme. Der er blandt andet forskel på lufttrykket, der giver padelbolden et andet opspring end den klassisk tennisbold.

Padelboldene mister lidt at trykket over tid, når der bliver spillet meget med dem, eller hvis de bliver udsat for temperatursvingninger. Derfor kan det være en rigtig god ide at købe sine egne padelbolde. Det kan måske virke lidt mærkeligt, hvis det lokale padel-tenniscenter stiller bolde gratis til rådighed, men har du dine egne bolde, lærer du boldens opspring at kende og ved hvornår det er tid til at skifte bolde.