Alle hobbyer er dyre – vælg lån med omhu

17. maj 2023

De fleste mennesker har en hobby, og det er noget, de kan bruge rigtig meget tid på. Og fodbold er en meget populær hobby, hvad end det er som spiller eller som fan af en af de store klubber.

Ligesom med alle hobbyer kan det hurtigt komme til at koste mange penge, og til nogle af de helt særlige ting eller oplevelser, er det ikke overraskende, hvis du leder efter et kviklån med lav rente for at have penge til at tage en tur til Barcelona, Milano eller London.

I modsætning til, hvad mange tror, er kviklån ikke de her små mikrolån med hjernedøde renter, men blot et andet ord for lån uden sikkerhed. Du kan derfor maksimalt få en rente på 25% og betale 100% af hovedstolen tilbage, men realiteten er, at lånene bliver udstedt af almindelige banker og renterne ofte er langt lavere. Det gælder især, hvis du læser artiklen her færdig, så du ved, hvordan du finder et lån uden sikkerhed til en god pris.

Måske kan det bedre betale sig at spare op

Har du en stor uventet udgift, som ikke kan udskydes, så lån penge nu, så det kan dækkes, men hvis du ikke har presserende udgifter, kan det være en god idé først at overveje, om det måske ville være bedre at spare op til den særlige kamp eller det nyeste udstyr.

Hvis der selvfølgelig er tale om en once-in-a-lifetime mulighed, hvor den eneste forhindring er finansieringen, kan det måske godt betale sig at tage noget kapital på forskud.

Du skal bare være bevidst om, at det kommer til at koste noget mere i form af låneomkostninger og renteudgifter.

Tag aldrig imod det første lånetilbud med det samme

Det vrimler med lånemuligheder online, så det kan være fristende bare at tage imod det første tilbud og komme videre.

Men der kan faktisk være stor forskel på priserne på lånene – den dyreste kan være op mod 5,5 gange dyrere end den billigste – så hvis du ikke sammenligner flere forskellige lånetilbud, kan du ende med at skulle betale meget mere i renter og omkostninger, end du havde behøvet.

I praksis kan det betyde, at du ved at vælge det billigste lån, har råd til en tur mere, fordi du har sparet nok penge på låneomkostningerne sammenlignet med det dyreste lån.

Derfor kan en låneplatform være et godt redskab til at få et godt overblik over lånemarkedets tilbud.

Find det billigste lån

En af de bedste platforme til at finde tilbud på, er lendme.dk. Her kan du søge om en lang række forskellige låneformål og låne mellem 10.000 til 500.000 kroner. Fordelen ved at bruge denne platform er, at du lynhurtigt får tilbud fra op til 17 forskellige banker, og derfor kan vælge det bedste uden selv at skulle gøre en masse forarbejde.

Det gør markedet mere gennemskueligt for dig, og du ender med at betale mindre for at låne pengene. Uanset om du skal låne penge til en fodboldrejse med gutterne, ny bil eller en renovering af køkkenet, er det altid en god ide at sammenligne tilbud først, så du ikke ender med den dyreste løsning.